Standard CMYK

I över 60 år har föreningen varit verksam och har idag cirka 200 medlemmar. Föreningens främsta intresse är att göra konsten tillgänglig för våra medlemmar, därför har vi ett stort antal aktiviteter som: ateljébesök, guidade visningar och föredrag. Vid höstmötet lottar vi ut konstverk bland föreningens medlemmar.

Historik
Föreningen startades 1955 av konstnärerna Carl-Erik Bodén, Sture Brandtberg, Eric Jensen, Tom Krestesen, Olle Nyman samt herrar Bengt Lindgren och Sven Johan Sjögren. Föreningens ändamål var att stimulera intresset för god konst och bereda möjlighet att anordna konstutställningar inom Nacka kommun.

Verksamhet
Föreningen har genom åren stimulerat intresset för god konst. Föreningen arrangerar visningar och föredrag om konst och konsthantverk samt arrangerar ateljébesök och guidade besök på utställningar. Verksamheten får stöd från Nacka kommun.

Föreningen är medlem i Sveriges konstföreningar.     logo sveriges konst